Ingyenes tanácsadás
Főoldal Kezelések Műtétek Rólunk Orvosaink Galéria Klinikánk Rendelőink Kapcsolat
+43 676 9544050

Műtéti javaslat

Az életkor előrehaladtával az arc lágyrészeinek, bőrének megereszkedése, mélyülő ráncok, fokozott zsírlerakódás megjelenése képezhetik a műtét indikációját. A mimikai izmok működése során az arc bőrén gyűrődések, ráncok keletkeznek, amelyeket az egyre rugalmatlanabbá váló bőr nem képes korrigálni. Ehhez társul a gravitáció okozta megereszkedés, továbbá olyan életmódbeli tényezők mint a dohányzás, napártalom, szolárium, hízás, illetve fogyás.

Konzultáció

  1. Az első lépés során a páciens a választott plasztikai sebésszel egy személyes megbeszélésen vesz részt. Ehhez előzetes bejelentkezés szükséges.

  2. Egy regisztrációs lap kitöltését követően kerül sor a konzultációra, ahol a páciens megfogalmazza az általa elképzelt és igényelt esztétikai változást.

  3. Ezt követi egy szakorvosi vizsgálat, mely megállapítja és felméri az adott beavatkozás kiinduló feltételeit.

  4. Ezek alapján az orvos tájékoztatja a pácienst az elvárások és lehetőségek összevetése mellett a választható műtéttípusokról, azok várható eredményéről, a kockázati tényezőkről, az érzéstelenítés módjáról és a felépülés részleteiről, továbbá saját műtéti eredményein előtte-utána fotókon szemlélteti a páciensnek a várható esztétikai változást. Nagyon fontos az esetlegesen meglévő vagy korábban zajlott betegségekről (pl.keringési zavar, véralvadási probléma, trombózis, tartós steroid szedést igénylő betegségek, cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) való tájékozódás, mivel ezek magasabb kockázati tényezőt jelentenek.

  5. A konzultációs vizsgálaton nyílik lehetőség valamennyi kérdés tisztázására, ezért célszerű kérdésekkel felkészülten érkezni.

  6. A konzultáció végén a páciens megkapja személyre szabott árajánlatát és a beavatkozáshoz szükséges vizsgálatok listáját.

Műtét

Rejtett metszésvezetést alkalmazunk a hajas fejbőrön, a halántékon, a fülkagyló előtt és mögött, majd leválasztjuk az arcbőrt a mélyebb zsírszöveti és izomstruktúrákról. A bőr alatti réteget is felvarrjuk (SMAS), így nem a bőr feszül. Szükség esetén nyaki zsírszívást is végzünk, illetve a nyaki izomzatot is korrigáljuk, majd a bőrfelesleget eltávolítjuk és rejtett varratvezetéssel egyeztetjük a sebszéleket. MACS lift esetén a fülkagyló mögött nincs metszés (minimal access) és az emelés csak függőleges irányú, mely lehetővé teszi a arcközép és az alsó szemhéj egyidejű fiatalítását és kiküszöböli a csak vízszintes irányú arcfeszesítés “hollywoodi mosoly” hatását.

Műtét után

Közvetlenül a műtét után fájdalom, véraláfutás, a seb érzékenysége léphetnek fel. Az esetleges bevérzések 2−3 hét alatt szívódnak fel. A végleges eredmény 6 hónap elteltével várható. 4−5 nappal a műtét után a haj illetve fejmosás lehetséges. Felszívódó sebészeti varróanyag használatával nincs szükség varratszedésre. Fizikális kímélet 3 hétig javasolt, testedzés a 6. héttől lehetséges. Szauna, szolárium, napozás tartósan kerülendők, de minimálisan 2 hónapig. A műtét után 10−14 napi kompressziós pánt viselése ajánlott. Munkába való visszatérés 3 hét után ajánlott.

Eredmények

Tartós és látványos eredményt várhatunk, különösen a homlok, a szem körüli és fülkagyló előtti ráncok viszonylatában. A száj körüli ráncoknál mérsékeltebb a hatás, hiszen itt a legintenzívebb a mimikai izmok működése. A valós korhoz képest jelentősen fiatalabb megjelenést kölcsönöz.

Mellékhatások

Sebgyógyulási zavar, utóvérzés, sebfertőzés kis számban előfordulhat, továbbá ritkán idegsérülés illetve az arc bőrén átmeneti érzészavar jelentkezhet, melyeket megfelelő körültekintéssel, műtéttechnika alkalmazásával és a páciens együttműködésével elkerülhetünk.

Kérjen testreszabott kezelési tervet!

Tudomásul veszem az adatvédelmi nyilatkozat tartalmát, egyúttal hozzájárulok adataim elektronikus úton történő megőrzéséhez. A kapcsolatfelvétel nyomtatványának kitöltésével nyilatkozom, hogy adataim feldolgozásával egyetértek.

Lotusmed in Wien! X

Beratung und Behandlung auch in Wien!

Wien

MIT DER GEWOHNTEN PRÄZISION AUF HOHEM NIVEAU ERWARTEN WIR UNSERE LIEBEN PATIENTEN IN ERNEUERTER, EXKLUSIVER UMGEBUNG IM MEDVIENNA ÄRZTEZENTRUM IM 9. BEZIRK.

TERMINRESERVIERUNG UND WEITERE INFORMATIONEN:
+43 676 954 4050
INFO@LOTUSMED.AT
1090 WIEN, SENSENGASSE 3.