Ingyenes tanácsadás
Főoldal Kezelések Műtétek Rólunk Orvosaink Galéria Klinikánk Rendelőink Kapcsolat
+43 676 9544050

Műtéti javaslat

Az ilyen típusú műtétekre általában nagymértékű fogyást követően, illetve a természetes öregedés során kialakult bőr- és zsírfelesleg eltávolítása miatt kerül sor. Legtöbbször a combok belső oldalán alakulhat ki a bőr megnyúlása, petyhüdtsége, amely esztétikai panaszokat okozhat. Az elváltozás gyakran együtt járhat helyi zsírfelszaporodással is. Nagymértékű testsúlycsökkenés után a bőr alatti zsírpárnák megfogyatkozásával a bőr nagymértékű lógása észlelhető és a gravitáció hatása is jobban érvényesül a petyhüdt bőrön. A természetes öregedés folytán a bőr és bőr alatti szövetek rugalmas rostjainak tónusa csökken, ami szintén megnyúláshoz, bőrfelesleg kialakulásához vezethet.

Konzultáció

  1. Az első lépés során a páciens a választott plasztikai sebésszel egy személyes megbeszélésen vesz részt. Ehhez előzetes bejelentkezés szükséges.

  2. Egy regisztrációs lap kitöltését követően kerül sor a konzultációra, ahol a páciens megfogalmazza az általa elképzelt és igényelt esztétikai változást.

  3. Ezt követi egy szakorvosi vizsgálat, mely megállapítja és felméri az adott beavatkozás kiinduló feltételeit.

  4. Ezek alapján az orvos tájékoztatja a pácienst az elvárások és lehetőségek összevetése mellett a választható műtéttípusokról, azok várható eredményéről, a kockázati tényezőkről, az érzéstelenítés módjáról és a felépülés részleteiről, továbbá saját műtéti eredményein előtte-utána fotókon szemlélteti a páciensnek a várható esztétikai változást. Nagyon fontos az esetlegesen meglévő vagy korábban zajlott betegségekről (pl.keringési zavar, véralvadási probléma, trombózis, tartós steroid szedést igénylő betegségek, cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) való tájékozódás, mivel ezek magasabb kockázati tényezőt jelentenek.

  5. A konzultációs vizsgálaton nyílik lehetőség valamennyi kérdés tisztázására, ezért célszerű kérdésekkel felkészülten érkezni.

  6. A konzultáció végén a páciens megkapja személyre szabott árajánlatát és a beavatkozáshoz szükséges vizsgálatok listáját.

Műtét

A műtétet megelőzően megtervezzük a metszésvonal lefutását, annak függvényében, hogy milyen mértékű a megereszkedés, mennyi bőr, illetve zsírfelesleget kell eltávolítani. Combplasztika során a lágyékhajlattal párhuzamosan a comb belső felszíne felé ívelten vezetett metszésből történik a felesleges bőr, illetve bőr alatti zsírszövet eltávolítása. Amennyiben a lágyrész felesleg kiterjed a comb teljes körfogatára, akkor a metszést a comb külső felszínére is ki kell terjeszteni. Nagymértékű felesleg esetén a comb belső felszínén vezetett hosszanti metszést alkalmazhatunk, továbbá kombinálhatjuk az egyes metszéstípusokat. Ha ezen a területen zsírfelesleg észlelhető, akkor először ennek a területnek a zsírleszívását végezzük, majd ezt követően a távolítjuk el a felesleges bőrt és a bőr alatti szövetet. Ezt követően a bőr alatti kötőszövetbe helyezett öltésekkel formázzuk a comb kívánt alakját, majd szívódrain behelyezése után plasztikai varratsorral zárjuk a sebet. A műtét végén kompressziós ruházatot helyezünk fel.

Műtét után

A műtét után sebfájdalom, véraláfutás, duzzanat, a sebvonalak érzékenysége előfordulhatnak. Varratszedés 2.−3. hét között. Kompressziós ruházat viselése 6 hétig indokolt. Fizikális kímélet 3 hétig javasolt. Könnyű testedzés 6−8 hét után végezhető. Javasolt a dohányzás, szauna és szolárium kerülése 2 hónapig. A végleges eredményt leghamarabb 6 hónap elteltével értékelhetjük.

Eredmények

Tartós és látványos eredmény érhető el. A combplasztikai műtét megváltoztatja a comb kontúrját, bőrének feszességét, célja az eredetit legjobban megközelítő állapot helyreállítása, a páciens egyéni adottságainak, alkatának figyelembe vételével.

Mellékhatások

Kis számban előfordulhat utóvérzés, sebfertőzés, sebgyógyulási zavar, kóros hegek kialakulása, melyek a hosszú távú esztétikai eredményt befolyásolhatják.

Kérjen testreszabott kezelési tervet!

Tudomásul veszem az adatvédelmi nyilatkozat tartalmát, egyúttal hozzájárulok adataim elektronikus úton történő megőrzéséhez. A kapcsolatfelvétel nyomtatványának kitöltésével nyilatkozom, hogy adataim feldolgozásával egyetértek.

Lotusmed in Wien! X

Beratung und Behandlung auch in Wien!

Wien

MIT DER GEWOHNTEN PRÄZISION AUF HOHEM NIVEAU ERWARTEN WIR UNSERE LIEBEN PATIENTEN IN ERNEUERTER, EXKLUSIVER UMGEBUNG IM MEDVIENNA ÄRZTEZENTRUM IM 9. BEZIRK.

TERMINRESERVIERUNG UND WEITERE INFORMATIONEN:
+43 676 954 4050
INFO@LOTUSMED.AT
1090 WIEN, SENSENGASSE 3.