Ingyenes tanácsadás
Főoldal Kezelések Műtétek Rólunk Orvosaink Galéria Klinikánk Rendelőink Kapcsolat
+43 676 9544050

Műtéti javaslat

A fülkagyló alaki, illetve méretbeli eltérései indokolhatják a műtétet. Legtöbbször elálló fülek korrekciójára kerül sor. Az elállás mértékét a koponya síkja és a fülkagyló által bezárt szöggel jellemezzük. Gyermekkori fülkorrekciók elvégzése 5-7 éves korban ajánlott. Baleset miatt sérült rendellenes fülkagyló is helyreállítható plasztikai műtéttel.

Konzultáció

  1. Az első lépés során a páciens a választott plasztikai sebésszel egy személyes megbeszélésen vesz részt. Ehhez előzetes bejelentkezés szükséges.

  2. Egy regisztrációs lap kitöltését követően kerül sor a konzultációra, ahol a páciens megfogalmazza az általa elképzelt és igényelt esztétikai változást.

  3. Ezt követi egy szakorvosi vizsgálat, mely megállapítja és felméri az adott beavatkozás kiinduló feltételeit.

  4. Ezek alapján az orvos tájékoztatja a pácienst az elvárások és lehetőségek összevetése mellett a választható műtéttípusokról, azok várható eredményéről, a kockázati tényezőkről, az érzéstelenítés módjáról és a felépülés részleteiről, továbbá saját műtéti eredményein előtte-utána fotókon szemlélteti a páciensnek a várható esztétikai változást. Nagyon fontos az esetlegesen meglévő vagy korábban zajlott betegségekről (pl.keringési zavar, véralvadási probléma, trombózis, tartós steroid szedést igénylő betegségek, cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) való tájékozódás, mivel ezek magasabb kockázati tényezőt jelentenek.

  5. A konzultációs vizsgálaton nyílik lehetőség valamennyi kérdés tisztázására, ezért célszerű kérdésekkel felkészülten érkezni.

  6. A konzultáció végén a páciens megkapja személyre szabott árajánlatát és a beavatkozáshoz szükséges vizsgálatok listáját.

Műtét

Fül mögötti rejtett metszésből a bőr leválasztása után kipreparáljuk a fülkagyló porcát, amit az adott eltérésnek megfelelően korrigálunk, törekedve az anatómiai forma visszaállítására. Szükség esetén a fülkagyló porcából és bőréből is eltávolítjuk a felesleget. Baleseti eredetű defektus helyreállításánál szükségessé válhat egyéb testtájakról vett porc illetve bőrszövet felhasználása is, mely történhet több szakaszban. A műtét helyi érzéstelenítésben végezhető.

Műtét után

Közvetlenül a műtét után fájdalom, duzzanat, véraláfutás jelentkezhet. A műtét után rugalmas pólyával megerősített speciális alaktartó kötést helyezünk fel, melynek eltávolítását követően 2 hétig rugalmas fejpánt viselése ajánlott. Iskolába vagy munkába állás 7−10 nap elteltével, testedzés 6 hét után lehetséges. A műtét végleges eredménye 3−4 hónap elteltével értékelhető.

Eredmények

Az adott alaki illetve méretbeli eltérést célzottan korrigáljuk. Az eredmény látványos és tartós. Bizonyos esetekben teljes szimmetria nem érhető el.

Mellékhatások

Kis számban előfordulhat utóvérzés, sebfertőzés, sebgyógyulási zavar illetve porcgyulladás, amit megfelelő kiegészítő terápiával megelőzhetünk.

Kérjen testreszabott kezelési tervet!

Tudomásul veszem az adatvédelmi nyilatkozat tartalmát, egyúttal hozzájárulok adataim elektronikus úton történő megőrzéséhez. A kapcsolatfelvétel nyomtatványának kitöltésével nyilatkozom, hogy adataim feldolgozásával egyetértek.

Lotusmed in Wien! X

Beratung und Behandlung auch in Wien!

Wien

MIT DER GEWOHNTEN PRÄZISION AUF HOHEM NIVEAU ERWARTEN WIR UNSERE LIEBEN PATIENTEN IN ERNEUERTER, EXKLUSIVER UMGEBUNG IM MEDVIENNA ÄRZTEZENTRUM IM 9. BEZIRK.

TERMINRESERVIERUNG UND WEITERE INFORMATIONEN:
+43 676 954 4050
INFO@LOTUSMED.AT
1090 WIEN, SENSENGASSE 3.