Ingyenes tanácsadás
Főoldal Kezelések Műtétek Rólunk Orvosaink Galéria Klinikánk Rendelőink Kapcsolat
+43 676 9544050

Műtéti javaslat

Ha a hasfali izomzat tónusa csökken és a hasfali bőr valamint a bőr alatti zsírszövet megereszkedése, lógása olyan mértékűvé válik, mely testedzéssel már nem korrigálható, ebben az esetben javasolt a hasplasztika. Terhesség, nagymértékű fogyás továbbá az öregedés természetes folyamata, hasfali műtétek okozhatják az elváltozást. A legtöbb esetben a kiváltó ok a hasfali izomzatot is károsítja, az izmok megnyúlnak, távolodnak egymástól.

Konzultáció

  1. Az első lépés során a páciens a választott plasztikai sebésszel egy személyes megbeszélésen vesz részt. Ehhez előzetes bejelentkezés szükséges.

  2. Egy regisztrációs lap kitöltését követően kerül sor a konzultációra, ahol a páciens megfogalmazza az általa elképzelt és igényelt esztétikai változást.

  3. Ezt követi egy szakorvosi vizsgálat, mely megállapítja és felméri az adott beavatkozás kiinduló feltételeit.

  4. Ezek alapján az orvos tájékoztatja a pácienst az elvárások és lehetőségek összevetése mellett a választható műtéttípusokról, azok várható eredményéről, a kockázati tényezőkről, az érzéstelenítés módjáról és a felépülés részleteiről, továbbá saját műtéti eredményein előtte-utána fotókon szemlélteti a páciensnek a várható esztétikai változást. Nagyon fontos az esetlegesen meglévő vagy korábban zajlott betegségekről (pl.keringési zavar, véralvadási probléma, trombózis, tartós steroid szedést igénylő betegségek, cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) való tájékozódás, mivel ezek magasabb kockázati tényezőt jelentenek.

  5. A konzultációs vizsgálaton nyílik lehetőség valamennyi kérdés tisztázására, ezért célszerű kérdésekkel felkészülten érkezni.

  6. A konzultáció végén a páciens megkapja személyre szabott árajánlatát és a beavatkozáshoz szükséges vizsgálatok listáját.

Műtét

A szeméremdomb felett a csípőlapátok felé ívelt, un. bikinimetszésből felpreparáljuk a hasfal bőrét és zsírszöveteit, szükség szerint a köldököt is körbemetsszük. Ha szükséges a hasfali izomzatot a középvonalban varratsorral egyeztetjük, karcsúsítva ezzel a derékvonalat, majd eltávolítjuk a bőr és zsírfelesleget. Amennyiben a köldök is áthelyezésre kerül, azt új helyére kivarrjuk. Ezt követően a megfeszített bőrt az alhasi sebszélhez húzva rejtett varratvezetéssel odavarrjuk. Minden esetben szívódraineket hagyunk hátra a műtéti területen, melyek a képződött szövetnedveket, savót elvezetik, ezeket 24−48 óra elteltével lehet eltávolítani.

Ha a bőrfelesleg döntően az alhasra lokalizálódik, akkor végezhető un. mini hasplasztika is, mely során csak a köldök alatti részről távolítjuk el a többletet. Ez esetben a köldök nem kerül áthelyezésre.

Műtét után

A műtétet követően 6 hétig haskötő ill. hasi kompressziós ruházat viselése szükséges. Az első hetekben javasolt a hajlott testtartás, emelt fej-láb végű háton fekvés és a fizikális kímélet. Varratszedés 2-3 hét után lehetséges. Munkába való visszatérés 3 hét után, testedzés 6 hét elteltével kezdhető. Dohányzás, szolárium, szauna kerülése 8 hétig indokolt. A hegfejlődés elősegítésére különböző készítményeket ajánlunk, amit varratszedést követően lehet alkalmazni.

Eredmények

A műtétet követően egy laposabb, feszes hasfal lesz az eredmény, karcsú derékvonallal. A kapott eredmény tartós, természetesen a testmozgás és a megfelelő táplálkozás szükséges ennek megőrzéséhez. Extrém elhízástól eltekintve a hasfal bőre nem szokott ismételten megereszkedni. A műtéti heg egyénenként változó módon fél-egy év alatt halványul el.

Mellékhatások

Ritkán előfordulhat sebgyógyulási zavar, sebfertőzés, utóvérzés. Nagyon ritkán felléphet a köldök vérellátásának zavara. A műtéti területen kialakult átmeneti érzéstelenség általában fél év után rendeződik.

Kérjen testreszabott kezelési tervet!

Tudomásul veszem az adatvédelmi nyilatkozat tartalmát, egyúttal hozzájárulok adataim elektronikus úton történő megőrzéséhez. A kapcsolatfelvétel nyomtatványának kitöltésével nyilatkozom, hogy adataim feldolgozásával egyetértek.

Lotusmed in Wien! X

Beratung und Behandlung auch in Wien!

Wien

MIT DER GEWOHNTEN PRÄZISION AUF HOHEM NIVEAU ERWARTEN WIR UNSERE LIEBEN PATIENTEN IN ERNEUERTER, EXKLUSIVER UMGEBUNG IM MEDVIENNA ÄRZTEZENTRUM IM 9. BEZIRK.

TERMINRESERVIERUNG UND WEITERE INFORMATIONEN:
+43 676 954 4050
INFO@LOTUSMED.AT
1090 WIEN, SENSENGASSE 3.