Ingyenes tanácsadás
Főoldal Kezelések Műtétek Rólunk Orvosaink Galéria Klinikánk Rendelőink Kapcsolat
+43 676 9544050

Műtéti javaslat

A terhességet, szoptatást kísérő hormonális hatások, fogyás vagy a pubertás kori fejlődés során elégtelen elasztikus kötőszöveti elem megléte okolhatók a jelentős mértékű bőrfölösleggel járó lógó emlőkért.

Konzultáció

  1. Az első lépés során a páciens a választott plasztikai sebésszel egy személyes megbeszélésen vesz részt. Ehhez előzetes bejelentkezés szükséges.

  2. Egy regisztrációs lap kitöltését követően kerül sor a konzultációra, ahol a páciens megfogalmazza az általa elképzelt és igényelt esztétikai változást.

  3. Ezt követi egy szakorvosi vizsgálat, mely megállapítja és felméri az adott beavatkozás kiinduló feltételeit.

  4. Ezek alapján az orvos tájékoztatja a pácienst az elvárások és lehetőségek összevetése mellett a választható műtéttípusokról, azok várható eredményéről, a kockázati tényezőkről, az érzéstelenítés módjáról és a felépülés részleteiről, továbbá saját műtéti eredményein előtte-utána fotókon szemlélteti a páciensnek a várható esztétikai változást. Nagyon fontos az esetlegesen meglévő vagy korábban zajlott betegségekről (pl.keringési zavar, véralvadási probléma, trombózis, tartós steroid szedést igénylő betegségek, cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) való tájékozódás, mivel ezek magasabb kockázati tényezőt jelentenek.

  5. A konzultációs vizsgálaton nyílik lehetőség valamennyi kérdés tisztázására, ezért célszerű kérdésekkel felkészülten érkezni.

  6. A konzultáció végén a páciens megkapja személyre szabott árajánlatát és a beavatkozáshoz szükséges vizsgálatok listáját.

Műtét

A sebészi metszés történhet az emlőbimbó körül, továbbá ezt kiegészítve az alsó negyedek határán függőlegesen (bal oldali kép),illetve az előzőek mellett a mell alatti áthajlási redőben vízszintesen vezetve (jobb oldali kép). Ezen metszésvezetési lehetőségek közül a mell formájának, nagyságának és a bőrfelesleg mértékének függvényében választjuk ki a legmegfelelőbbet. Ezt követi a bőr alápreparálása, az emlőbimbó megfelelő pozíciójának kijelölése, az emlőállomány tömörítése, újraformázása, a bimbó új helyzetbe történő emelése, majd a bőrfelesleg eltávolítását követően a sebszélek egyeztetése. Amennyiben az emlőállomány tömörítése nem ad megfelelő méretet, szükség lehet implantátum egyidejű behelyezésére is.

Műtét után

Közvetlenül a műtét után mellfeszülés, mellbimbók és a sebvonal érzékenysége, duzzanat, véraláfutás jelentkezhet. Varratszedést 2−3 hetes korban végzünk. Fizikális kímélet betartása 3 hétig, kompressziós melltartó viselése 6 hétig szükséges. 2−3 hét után munkába állhat, testedzés 8 hét elteltével lehetséges. Szauna, szolárium tartós kerülése, dohányzás mellőzése indokolt. A műtéti hegek egyénenként változó módon fél-egy év alatt halványulnak el. A megfelelő hegfejlődés elősegítésére különböző készítményeket ajánlunk (Pl. La Roche-Posay Cicaplast krém), amit varratszedést követően lehet alkalmazni.

Eredmények

Általában tartós és látványos. A hosszú távú eredményt befolyásolhatja terhesség, nagymértékű hízás.

Mellékhatások

Kis számban előfordulhat bevérzés, sebgyógyulási zavar, sebfertőzés, sebváladékozás. Amennyiben sebgyógyulási zavar lép fel, ez befolyásolhatja a hegek esztétikai minőségét.

Kérjen testreszabott kezelési tervet!

Tudomásul veszem az adatvédelmi nyilatkozat tartalmát, egyúttal hozzájárulok adataim elektronikus úton történő megőrzéséhez. A kapcsolatfelvétel nyomtatványának kitöltésével nyilatkozom, hogy adataim feldolgozásával egyetértek.

Lotusmed in Wien! X

Beratung und Behandlung auch in Wien!

Wien

MIT DER GEWOHNTEN PRÄZISION AUF HOHEM NIVEAU ERWARTEN WIR UNSERE LIEBEN PATIENTEN IN ERNEUERTER, EXKLUSIVER UMGEBUNG IM MEDVIENNA ÄRZTEZENTRUM IM 9. BEZIRK.

TERMINRESERVIERUNG UND WEITERE INFORMATIONEN:
+43 676 954 4050
INFO@LOTUSMED.AT
1090 WIEN, SENSENGASSE 3.