Ingyenes tanácsadás
Főoldal Kezelések Műtétek Rólunk Orvosaink Galéria Klinikánk Rendelőink Kapcsolat
+43 676 9544050

Műtéti javaslat

Amennyiben a mellek nagysága, tömege aránytalan a testméretekhez viszonyítva, ami a mindennapi életvitelt is megnehezíti, háti, gerinctáji fájdalmakat okozva. Ha az emlők alatti bőr rendszeresen kidörzsölődik, illetve a vállon bemélyedést okoz a melltartópánt, vagy az egyik mell észrevehetően nagyobb a másiknál, ez műtéti beavatkozást tehet szükségessé.

Konzultáció

  1. Az első lépés során a páciens a választott plasztikai sebésszel egy személyes megbeszélésen vesz részt. Ehhez előzetes bejelentkezés szükséges.

  2. Egy regisztrációs lap kitöltését követően kerül sor a konzultációra, ahol a páciens megfogalmazza az általa elképzelt és igényelt esztétikai változást.

  3. Ezt követi egy szakorvosi vizsgálat, mely megállapítja és felméri az adott beavatkozás kiinduló feltételeit.

  4. Ezek alapján az orvos tájékoztatja a pácienst az elvárások és lehetőségek összevetése mellett a választható műtéttípusokról, azok várható eredményéről, a kockázati tényezőkről, az érzéstelenítés módjáról és a felépülés részleteiről, továbbá saját műtéti eredményein előtte-utána fotókon szemlélteti a páciensnek a várható esztétikai változást. Nagyon fontos az esetlegesen meglévő vagy korábban zajlott betegségekről (pl.keringési zavar, véralvadási probléma, trombózis, tartós steroid szedést igénylő betegségek, cukorbetegség, magas vérnyomás stb.) való tájékozódás, mivel ezek magasabb kockázati tényezőt jelentenek.

  5. A konzultációs vizsgálaton nyílik lehetőség valamennyi kérdés tisztázására, ezért célszerű kérdésekkel felkészülten érkezni.

  6. A konzultáció végén a páciens megkapja személyre szabott árajánlatát és a beavatkozáshoz szükséges vizsgálatok listáját.

Műtét

A sebészi metszés a bimbóudvar körül, továbbá az alsó negyedek határán, függőlegesen lefelé illetve erre merőlegesen a mell alatti áthajlásban történhet (fordított „T”). Kisebbítjük a bimbóudvart, a felesleges bőr, zsírszövet és mirigyállomány eltávolításra kerül, majd megformázzuk a kisebb emlő alakját, meghatározzuk az emlőbimbó pozícióját, megemeljük a bimbót és a sebszéleket rejtett varratvezetéssel egyeztetjük. A műtétet altatásban végezzük.

Műtét után

A műtét után sebfájdalom, mellbimbók érzékenysége, duzzanat, véraláfutás előfordulhat. Kompressziós melltartó viselése 6 hétig szükséges. Varratszedés 3 hét elteltével. Fizikális kímélet 3 hétig, munkába állás 2−3 hét után lehetséges. Testedzés 8 hét után, szauna, szolárium tartós kerülése, dohányzási tilalom betartása indokolt. A végleges formát 6 hónap elteltével értékelhetjük.

Eredmények

Tartós és látványos, a kívánt mellméret elérhető a megfelelő pozícióban. Terhesség, elhízás esetén az emlők növekedhetnek. A mellkisebbítés sok kényelmetlenségtől szabadítja meg a nőket, lehetőséget biztosítva a változatosabb öltözködésre illetve a korábbinál többféle testmozgásra.

Mellékhatások

Kis számban előfordulhat utóvérzés, sebfertőzés, váladékozás, melyek befolyásolhatják a későbbi hegek minőségét. Nagyon ritkán az emlőbimbó vérellátásának károsodása esetén részleges vagy teljes bimbóelhalás jöhet létre, amit a későbbiekben bimbóképzéssel lehet korrigálni. A gyógyulás folyamán az emlő újraformázásánál használt felszívódó sebészeti varróanyagok lebomlása miatt csomóképződés léphet fel, mely 8−12 hét alatt felszívódik.

Kérjen testreszabott kezelési tervet!

Tudomásul veszem az adatvédelmi nyilatkozat tartalmát, egyúttal hozzájárulok adataim elektronikus úton történő megőrzéséhez. A kapcsolatfelvétel nyomtatványának kitöltésével nyilatkozom, hogy adataim feldolgozásával egyetértek.

Lotusmed in Wien! X

Beratung und Behandlung auch in Wien!

Wien

MIT DER GEWOHNTEN PRÄZISION AUF HOHEM NIVEAU ERWARTEN WIR UNSERE LIEBEN PATIENTEN IN ERNEUERTER, EXKLUSIVER UMGEBUNG IM MEDVIENNA ÄRZTEZENTRUM IM 9. BEZIRK.

TERMINRESERVIERUNG UND WEITERE INFORMATIONEN:
+43 676 954 4050
INFO@LOTUSMED.AT
1090 WIEN, SENSENGASSE 3.