hialuronsavas ajakfeltöltés

Kezelési javaslat

Amennyiben az alsó vagy felső ajak íve nem érvényesül megfelelő mértékben, és így a száj vonala keskennyé válik, akkor az ajak vastagításával illetve az ajakkontúr hangsúlyozásával esztétikus, érzéki forma alakítható ki.

Kezelés

Az ajak tengelyének, ívének vonalában az ajakpíron, illetve annak határán ejtett szúrt csatornákon keresztül injektáljuk be a feltöltő anyagot, vékony tű felhasználásával. A beavatkozás érzéstelenítő krém használatával történik. A legújabb feltöltő anyagokat érzéstelenítő hatóanyaggal kombinálják, így a beadása szinte fájdalommentesen végezhető.

Kezelés után

Mérsékelt duzzanat, érzékenység, feszülés érzése jelentkezhet, melyet jegeléssel, gyulladást csökkentő gyógyszerekkel kezelünk. 48 órán át kozmetikum használata nem javasolt.

Eredmények

Azonnal észlelhető, látványos. A készítmény típusától függően 12−18 hónapos hatástartam várható. Leggyakrabban hyaluronsav alapú töltőanyagot használunk, mely természetesen is jelen van bőrünkben, nagy vízkötő kapacitása van, az életkor előrehaladtával azonban csökken a mennyisége. Ajakfeltöltésre alkalmazhatunk egyéb testtájról nyert saját zsírszövetet is.

Mellékhatások

Ritkán előfordulhat a beadás helyén fellépő bevérzés, véraláfutás továbbá allergiás reakció.