botox

Kezelési javaslat

Az arc mimikai izmainak működésekor az arc bőrén ráncok keletkeznek. Ezek a ráncok idővel egyre mélyebbek lesznek és állandósulnak.

A botox kezeléskor botulinum toxint adunk be, ami egy baktérium által termelt idegbénító toxin, amely felfüggeszti a kiválasztott mimikai izmok működését, ennek következtében nem képződnek ráncok. A botoxot használjuk az erős izzadás gátlására is. A botox hatása átmeneti, a kezelt izmokban semmilyen károsodást nem eredményez, tehát korlátlanul lehet ismételni.

Kezelés

A beavatkozást megelőzően kezelési tervet állítunk fel. A kiválasztott régióban a bőrön apró szúrásokat ejtünk, amin keresztül bejutatjuk a hatóanyagot. A beadott mennyiséget egységekben mérjük, melyek száma a kiválasztott terület nagyságának függvénye.

Kezelés után

A kezelt terület masszírozása, dörzsölése tilos. Szauna, szolárium, intenzív napozás és kozmetikai kezelés 48 órán át nem ajánlott.

Eredmények

A Botox hatása a beadást követő 72 órán belül kezdődik, 10–14 nap alatt áll be és kb. 4–6 hónapig tart, mely függ a páciens anyagcseréjétől, életmódjától. A kezelt területek lehetnek: szem körüli szarkaláb, homlok, szemöldökök közötti rész. A célunk sosem egy maszkeffekt elérése, hanem a természetesség megtartása. A botox terápia eredményeként 5–10 évet is fiatalodhat. Amennyiben a kezelést erős izzadás gátlására használják, egy kezelés általában egy nyári szezonra elegendő.

Mellékhatások

Felléphet enyhe bőrpír, duzzanat, bevérzés a beadás helyén. Nagyon ritkán átmenetileg a felső szemhéj lógása, asszimetria, fejfájás, hányinger.