hialuronsavas ráncfeltöltés

Kezelési javaslat

A korosodás természetes folyamata során keletkező száj körüli nevetőráncok, az alsó vagy felső ajak körüli finom függőleges ráncok, az orr körüli redők, szemöldökök közti függőleges barázdák halványítása, finomítása történhet ráncfeltöltés útján, de nyakon, kézháton is látványos, fiatalító eredményt érhetünk el feltöltés útján.

Kezelés

Hyaluronsav esetében vékony injekciós tű segítségével a kezelendő terület bőrének felső rétegébe juttatjuk be a töltőanyagot, a ránc mélységének megfelelő mértékben. A tervezett hatás eléréséhez a kezelést 1 vagy 2 alkalommal meg lehet ismételni 4−6 héten belül, ha a töltőanyag az első beadásnál mélyebb szöveti rétegbe süllyed. Ez egyéni kötőszöveti adottságoktól is függ. Calcium-hydroxylapatite esetében mélyebb rétegekbe injektáljuk a töltőanyagot. Érzéstelenítő krém használatával részleges érzéstelenség érhető el. A legtöbb gyártó palettáján már elérhető az érzéstelenítőszerrel együtt gyártott töltőanyag, melynek beadása előzetes érzéstelenítés nélkül is szinte fájdalommentes.

Kezelés után

Enyhe fájdalom, érzékenység, enyhe duzzanat jelentkezhet. 2-3 napig fizikális kímélet betartása, szükség esetén helyi hűtés javasolt. 48 órán át smink használata ellenjavalt. Erős hőhatás, napozás, szauna, szolárium 2 hétig kerülendők.

Eredmények

Azonnal észlelhető, látványos. A kezelés tartóssága a felhasznált anyag minőségétől, a páciens korától, anyagcseréjétől is függ. Átmeneti eredményt biztosító anyagok hatása 6-tól 18 hónapig tarthat. Leggyakrabban hyaluronsav típusú készítményeket használunk ebben a kategóriában (Teosyal).

Amennyiben nagyon mélyek a ráncok vagy azok kiemelésén túl volumen feltöltésre is szükség van, nagyon jó hatással alkalmazható a Calcium-hydroxylapatite (Radiesse), melynek hosszan tartó hatása kettős mechanizmuson alapul. Elsőként a gél-matrix töltő hatása érvényesül, mely a kezelés után azonnal látható, míg néhány hét elteltével kollagén termelés indul be, mely rugalmasabbá, feszesebbé teszi a kezelt bőrterületet.

Mellékhatások

Allergiás reakciók az esetek 1 %-ban előfordulhatnak, mely bőrvörösséggel, érzékenységgel, duzzanattal járnak. Ritkán előfordulhat a beadás helyén fellépő bevérzés. Aktív herpes fertőzés esetén a beavatkozás elvégzése tilos.