Zsírleszívás

Műtéti javaslat

Ha valamely testtájon diétával és testedzéssel sem korrigálható zsírpárnák alakulnak ki, melyek diszharmoniát okoznak.

Műtét

A zsírszívásra kijelölt területet speciális folyadékkal töltjük fel, mely fájdalmat csillapít, csökkenti a vérzés mértékét és segíti a zsírszövet feloldását. Ezt követően rejtett vonalakban, testhajlatokban ejtett bemetszésekből bevezetjük a vákuumos vagy vibrációs zsírszívó készülék kanüljét és ezen keresztül leszívjuk a felesleges zsírszövetet. A műtétet követően kompressziós ruházatot alkalmazunk. A műtétet kombinálhatjuk egyéb esztétikai beavatkozással illetve végezhetjük kiegészítésként, a műtét esztétikai eredményének fokozása érdekében. A műtétet altatásban végezzük, kisebb területek esetében helyi érzéstelenítésben.

Műtét után

A műtétet követően fájdalom, duzzanat véraláfutás jelentkezhet. Kompressziós ruházat viselése 6 hétig, fizikális kímélet betartása 3 hétig javasolt, testedzés 6 hét után, munkába állás 10−14 nap után lehetséges. Szauna, szolárium 6 hétig nem ajánlott. A végleges eredmény 3 hónap elteltével látható.

Eredmények

Látványos, a tartósságához azonban továbbra is szükség van testedzésre. Az eltávolított zsírszövet nem képződik újra, viszont a megmaradt zsírsejtek térfogata növekedhet.

Lehetséges komplikációk, szövődmények

Kis számban előfordulhat sebgyógyulási zavar, utóvérzés, sebfertőzés, zsírembólia illetve asszimetria. Ezek kiküszöbölésére megfelelően gondos sebésztechnika alkalmazása szükséges.